Tabac Original-parranajosaippua

Nokkelimmat ovatkin ehkä hienovaraisista vihjailuistani huomanneet, että klassisen parranajon taloudellinen halpuus on todellisuudessa varsin suhteellista edullisuutta. Tämä alkoi valjeta itselleni välittömästi kun olin pari kertaa ensimmäisellä partasaippuallani parran ajanut, ja päässyt hommaan hieman sisään. Toteuttaakseni tämän parranajotavan edullisuutta olisi minun pitänyt käyttää ensimmäinen partasaippuani loppuun ja hankkia vasta sitten uusi, mutta sitten….tuota….se ei oikeastaan mennytkään ihan niin.

Löysin itseni jatkuvasti lueskelemassa erilaisia nettifoorumeita, ja tutkimassa parranajoyhteisöiden näkemyksiä eri tuotteiden ja välineiden paremmuudesta. Opin että Tabac, tuo 70-80-lukujen vahvako klassikkotuoksu, valmisti myös parranajosaippuaa joka oli laajalti kehuttu, jopa ylistettu. Olen itse syntynyt 1982, ja muistan lapsuudestani että joku pikkupullo meillä Tabacin after shavea jossakin laatikon nurkassa oli, ja muistan sitä nuuhkineeni. En tosin muista isäni sitä käyttäneen, joten ehkä se oli siihen aikaan jo isäni rotaatiossa aikansa elänyt. Joku hämärä muistikuva minulla siis tuoksusta oli, mutta en osannut sitä tarkkaan saada mieleeni.

Niinhän siinä sitten kävi, että saippua tuli tilattua. Tabac myy saippuaansa varsin jykevässä kannellisessa keraamiikkakulhossa, ja laatuvaikutelma on erittäinkin kohdallaan. Tarjolla on myös pelkkää saippuaa täyttöpakkauksena, joten kulhon hankittuaaan ei tarvitse enää ostaa kuin suhteellisen edukkaita saippuakiekkoja.

Tabac%20Soap.jpg

Ensinuuhkaisu vei ajatukset välittömästi jonnekin lapsuuteen. Upea, pehmeä tuoksu jossa tapahtuu niin paljon asioita että sitä on vaikea kuvailla. Saippuassa on selkeästi erilainen, pehmeämpi ja vähemmän päällekäyvä tuoksu kuin partavedessä, mutta se on kuitenkin varsin voimakkaan tuoksuinen partasaippua. Rakastuin tuoksuun välittömästi.

Toivoin että ajo-ominaisuudet olisivat myös kehujen veroisia. Niinpä oli testin aika:

sotd%20-%2068.jpg

Tässä vaiheessa vertailukohdat rajoittuvat luokattomiin ponnekaasu-purkkivaahtoihin, ja erinomaiseen Prorason punaiseen, ja Tabac loistaa joka osa-alueella. Tuoksu, suojausominaisuudet ja vaahdon liukkaus ovat täydellisiä. Saippuan vaahdottamisessa oli vähän tekemistä ja hakemista selkärangattomalla vanhalla perintösudilla, mutta onnistui kuitenkin melko helposti. Ostoslistalle siis uusi suti!

Tabac Original on partasaippuoiden eliittiä. Kaikki ominaisuudet ovat kauttaaltaan kunnossa. Tuoksu on aivan erinomainen, ja vaikka omaisikin jonkin 70-80-luvun Tabac-trauman, suosittelisin silti kokeilemaan koska saippuassa tuoksu on huomattavan pehmeä ja erilainen kuin partavedessä ja EdT:ssä. Jos taas toivoo saippualtaan miedompaa tuoksua, tämä ei ehkä ole oikea valinta. Tuoksu jää hentona elämään ajon jälkeenkin.

Tabac kuuluu jokaisen märkäajajan saippuakaappiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s