Testissä The Executive Shaving Companyn tuotteet

Skotlannin Glasgow:ssa majaansa pitävä The Executive Shaving Company on laajaan valikoimaan ja tehokkaaseen asiakaspalveluun satsaava nettikauppa, joka muiden tuotteiden myymisen lisäksi on lanseerannut oman tuotesarjansa. Omaan valikoimaan kuuluu kaiken kaikkiaan hurja määrä tavaraa, joista Ajomiehen testiin Glasgow:n kaduilta suomalaiseen pikkukylään matkusti valikoitu setti parranajotuotteita.

Picture 050

Ensivilkaisulta asti oli todettava, että tässähän on after shavea lukuunottamatta täydellinen setti. Höylälaatikossakin oli paketillinen Personna Platinum-teriä, joten setti ei odottanut muuta kuin kovaa ajoa. Katsotaanpa kuitenkin ennen testipenkitystä hieman tarkemmin, mitä paketista löytyi.

Picture 074

Pre-shave- öljy oli etukäteen kovin kiinnostava tuote. Sitä on myyty hyvin, ja se on saanut kehuja. Öljystä tekee poikkeuksellisen sen vesiliukoisuus, joka kuulostaa mielenkiintoiselta. Öljy tuoksuu todella mukavan raikkaalle limelle. Nähtäväksi jää onko siitä varsinaista hyötyä. Öljy on valmistettu Skotlannissa.

Firma valmistaa myös parranajosaippuaa, joka on italialaistyyppinen ”croap”, eli pehmeä saippua. Rakenne on kohtalaisen huokoinen, ja tuoksussa on vahva limen ja sitrushedelmien raikas tuulahdus.

Picture 070Kolmas mielenkiintoinen kaveri tässä kvartetissa on suti. Super Badger-laatuinen, Englannissa käsin tehty partasuti jota Executive Shaving Company myy nimellään ja logollaan. Karva on hyvin pehmeää, ja sudin laatuvaikutelma on ihan kohdallaan. Varsi on tosin hyvin kevyt, joka tuo vähän heppoista tuntumaa sutiin. Solmu on ihan kohtalaisen tiheä, mutta ei kuitenkaan mitään high density-osastoa. Sudin valmistajaa The Executive Company ei suoraan ilmoita, mutta sekä kahvan muodosta että ”Super Badger Hand Made in England”-tekstistä fontteineen ei ole suuren taustatyön takana päätellä että kyseessä on ilmiselvästi Vulfix 660S.

Picture 072

Mäyränkarvasudeilla on tapana tuoksahtaa eläimeltä melko lailla alkuunsa, ja tämä toteutti sitä ennakkokäsitystä varsin vahvasti. Tuoksu oli varovastikin arvioiden melkoinen. Pesin sitä moneen kertaan shampoolla, hoitoaineella, liotin astianpesuvedessä, vaahdotin Tabacilla… Ja lopulta, kovan työn tuloksena mehevä lemahdus alkoi luovuttaa, ja suti oli käyttövalmis ilman härskiä tuoksuvivahdetta.

Picture 061

Viimeisempänä, vaan ei vähäisempänä, tästä nelikosta osui Ajomiehen käteen vaatimattoman skotlantilaisesti nimetty The Braveheart-höylä. Ensimmäinen ajatus oli että onpa tämä painava. Sitä se todellakin on. Jyhkeä, mammuttimainen rosterivarsi tuo todellista työkalun tuntua. Nämä ovat suurelta osin lähituotantoa, sillä The Executive Shaving Company teettää Braveheartin ruostumattomasta teräksestä valmistetut höylän varret kivenheiton päässä toimipisteestään olevassa Glasgowlaisessa metallipajassa.

Varressa on myös aivan uskomaton karhennus, otepinta on kuin karkeaa hiekkapaperia. Höylässä on suljettu kampa, mutta heti kun terän laittaa paikalleen, huomaa että melko aggressiivisesta höylästä on väkisinkin kyse. Sen verran paljon terä tulee esiin. (Jotkut lukijat saattavatkin muistaa Picture 066Parranajon ABC-artikkelissani olleesta videosta, kuinka  Brian Mulreany vaihtoi videolla vastakarvaan ajaessaan Braveheartin tilalle vähemmän agressiviisen höylän.) Ensivaikutelma höylästä on kaikin puolin melko vaikuttava. Se ei ole hienostunut eikä elegantti, mutta jotain syvälle vetoavan rajua voimatyökalun tuntua siinä väistämättä on.

Mutta ihastelut sikseen, nyt oli jo korkea aika katsoa onko näistä vehkeistä mihinkään.

AJOMIEHEN TESTIPENKKI

Suihkussa käynnin jälkeen huuhtaisin vielä kasvot ja liipaisin kämmenelle pumppupullosta suihkauksen pre-shave-öljyä. Öljy vaahtoutuu kasvoille, ja mukava limen tuoksu levisi kylpyhuoneeseen. Tavara on sanansa veroista vesiliukoisuuden suhteen, se lähtee silmänräpäyksessä kämmenistä kun ne huuhtaisee. Öljy pehmentää partakarvaa selvästi, ja luo liukkaan kerroksen itse partavaahdon alle. Joissain ohjeistuksissa mainittiin että öljystä voi pestä osan pois ennen vaahdon levitystä, mutta itse jätin testeissäni sen tekemättä – ja tulos oli mainio.

Suti oli lionnut lämpimässä vedessä IMG_6251hetken, ja ravistelin siitä hieman vettä pois. Sutiin oli hyvin helppo ladata pehmeää saippuaa riittävä määrä. Suti on varsin pehmeä, eikä omaa kovinkaan jämäkkää selkärankaa, joten sen ominaisuudet kovan saippuan kanssa saattavat olla vaatimattomammat – se tosin on tätä kirjoittaessa vielä testaamatta, mutta palataan siihen myöhemmässä vaiheessa.

IMG_6254

Vaahdotuskupilla touhu jatkui yhtä sähäkkänä. Sudin kyky imeä vettä itseensä ja ominaisuudet vaahdottaessa jättivät kyllä hyvin vähän toivomisen varaa. Varressa on sopivasti mittaa ja siitä saa hyvän otteen, joten kulhovaahdotus on riemastuttavan helppoa. Paksua, kermaista vaahtoa syntyi niin että olisi voinut ajaa koko naapuruston äijienkin turpajouhet siltä seisomalta.

Kasvoja vaahdotettaessa suti alkoi osoittaa lieviä pehmeytensä varjopuolia. Suti kyllä tuntuu hyvin miellyttävältä, mutta selkärangan vajavaisuus johtaa tiettyyn moppimaisuuteen, mikä ei ole itselleni kovin mieluisa ominaisuus. Olen itse mieltynyt mäyränkarvasudeissakin hieman jämäkämpiin suteihin, joissa on sen verran jytyä että kovankin saippuan vaahdotus onnistuu eikä suti valahda kasvoilla mopiksi. Tällä sudilla on siihen hieman taipumusta.

Saippua osoittautui varsin hyvin suojaavaksi ja liukkaaksi. Vaahto säilyy kosteana koko ajon ajan, eikä kuivahda ajaessa kasvoille. Tuoksu on raikas lime, mutta ajaessa se on kuitenkin sen verran mieto että ei siitä ainakaan häiriöksi asti ole jos tuoksu ei omiin suosikkeihin lukeutuisikaan.

Picture 059Sitten oli höyläämisen aika. Jotain pelonsekaista kunnioitusta tunsin, kun Braveheartin otin käteen. Olin kuin skottilipun värit naamansa maalannut Mel Gibson joka nosti miekkansa ja ryntäsi taistoon parransänkeä vastaan. Ennakko-odotukset aggressiviisuudesta osoittautuivat aiheellisiksi. Tämä on aggressivinen höylä. Se on myös todella tarkka, ja vakaassa kädessä äärimmäisen miellyttävä höylä. Mühle R41 on yksi lempihöyliäni, ja se tunnetaan aggressiivisuudestaan. Braveheart rakentaa jykevän majansa samalle tontille R41:n kanssa, suljetusta kammastaan sen enemmälti välittämättä. Se on ehkä R41:stä aavistuksen miedompi – mutta vain hiuksenhienosti.

IMG_6258Höylästä saa niin hyvän otteen, etten ole vastaavaa ennen kokenut. Ote oli niin mahdottoman hyvä, että oli ihan piruuttaan pakko testata, kuinka kävisi jos lotraisi höylän varren ja kätensä täyteen saippuavaahtoa. Lapsihan on terve kun se leikkii, ja Ajomiehen saippuahölmöily ei tuonut minkäänlaista dramatiikkaa mukaan kuvioon. Liukkaan saippuavaahdonkaan kanssa ote huonontunut varresta käytännössä lainkaan. Niin mielettömän hyvä kitka karhennetussa varressa vain yksinkertaisesti on.

Braveheart on heittämällä parhaita koskaan kokeilemiani höyliä. Kuten sanottua, se ei ole elegantti eikä kaunis, vaan siinä on jotain vastaansanomattoman raakaa voimaa. Sen paino, täydellinen otepinta, tasapaino ja huikeat ajo-ominaisuudet puhuvat omaa kieltään johon on vaikea lähteä väittämään vastaan. Höylä ei ole halpa (50 puntaa / 74 euroa), mutta hinta näkyy laadussa. Vaikea kuvitella että tämän höylän hankkinut voisi pettyä ostokseensa – paitsi jos kuvittelee ostavansa hienostuneen ja höyhenenkeveän taideteoksen, ja löytääkin paketistaan tämän skotlantilaisen työmiehen moukarin. Ensimmäiseksi höyläksi en tätä kuitenkaan aggressiviisuutensa vuoksi suosittelisi.

YHTEENVETO

The Executive Shaving Company on onnistunut ainakin näiden tuotteiden perusteella varsin laadukkaan kokoelman parranajovälineitä oman brändinsä alle. Pre shave-öljy on loistava tuote, joka pehmentää partakarvaa ja tuo lisäliukkautta ajoon tuntuvasti. Sen vesiliukoisuus tuntui ajatuksena vähän päälleliimatulta ominaisuudelta, mutta osoittautui käytännössä erittäin mukavaksi bonukseksi. Täysiltä pisteiltä tämän tiputtaa vain hieman aneeminen ja persoonaton pullo, ja se että sen suuaukolle kuivuu käyttökertojen välissä pieni kiinteä palanen ainetta.

Saippuassa on ominaisuudet kohdallaan – se liukastaa ja suojaa hyvin, sekä tuoksuu miellyttävältä. Saippua ei myöskään kuivata ihoa, vaan iholle jää mukavan kostea tunne ajon jälkeen. Saippua on tasavarma suorittaja, se ei mullista ihmiskunnan käsitystä parranajosaippuasta, mutta hoitaa joka sektorin maaliin eleettömän hyvin.

Suti on hinta-laatusuhteeltaan menettelevä, hinta tälle on 35 puntaa eli noin 50 euroa. Vaahtoa syntyy etenkin pehmeillä saippuoilla todella helposti ja nopeasti. Karvanlähtöajatkin tämä mäyrä oli selvästi käynyt läpi jo eläessään, mutta ominaisuuksilta jää kaipaamaan hieman tiheämpää solmua ja/tai lyhyempää loftia, jolla olisi ehkä saavutettu enemmän selkärankaa ja ikävä moppimaisuus olisi jäänyt pois. Myös kevyt varsi toi hieman heppoista vaikutelmaa sutiin. Mäyränkarvan luokitus herättää myös lievää epäilystä, koska Super Badgeriksi luokiteltu karva on selkeästi hieman karkeampaa kuin verrokkina käyttämäni Simpsonin Best Badger-laatuinen suti.

Braveheart tuli, näki ja valloitti. Tämä höylä nousi suosikkieni joukkoon ensiliipaisulla. Sen brutaalissa olemuksessa ja viiltävän tarkassa ajossa on jotain mikä itseäni viehättää suuresti. Yritin yrittämästä päästyänikin keksiä edes jotakin heikkoa kohtaa jolla Braveheartia voisi tästä vielä parantaa – siinä kuitenkaan onnistumatta. Ajomiehen sydämessä oli selvästikin tämän raskassarjalaisen skotin mentävä aukko.

Tämän porukan tähdet olivat siis halvin ja kallein tuote, eli pre shave-öljy (14,90€) ja Braveheart-höylä (74€). Molemmat löysivät vakipaikan omassa rotaatiossani tuomalla kumpikin jotain omaa ja erilaista klassisten parranajotuotteiden laajaan kenttään.

AJOMIEHEN PISTEET

Pre-Shave Oil: 9,8 / 10
Deluxe Soft Shaving Soap: 9,0 / 10
Super Badger-suti: 7,5 / 10
The Braveheart-höylä: 10 / 10

Nämä tuotteet sekä suuri valikoima muuta löytyy The Executive Shaving Companyn verkkokaupasta.

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Testissä The Executive Shaving Companyn tuotteet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s