Pääkalloja, sääriluita ja tosimiesten rehvasteluja – The Bluebeards Revenge

The Bluebeards Revenge on brittiläinen miesten parranajotuotteita tuottava yritys, joka on etenkin Iso-Britannian mittakaavassa brändinä vastasyntyneen veroinen. Perinteiset englantilaiset parranajobrändit ovat pääasiassa 1800-luvulta asti toimineita, klassisen tyylikkäitä ja hillityn hienostuneita. Siihen Bluebeards Revenge tekee selkeän pesäeron pääkalloillaan ja rehvakkailla mainoslauseillaan. Lukuisia parturiliikkeitä ja vastikään avattua verkkokauppaa pyörittävä Groom Parturit lähetti setin Bluebeards Revengen parranajotuotteita Ajomiehen testattavaksi. Oli siis aika ottaa selvää mitä pääkallojen ja sääriluiden takaa löytyy.

IMG_6813

IMG_6809Bluebeardsin valikoimissa on partahöylää, vaihtoteräpartaveistä eli shavettea, partasutia, aineita parranajon joka vaiheeseen, löytyy shampoota, saippuaa,  hiusvahaa, partaöljyä, viiksivahaa, kosteusvoidetta, vaatteita, kylpytakkeja, pyyhkeitä ja jopa pale
ale-tyyppinen olut. Kyllä, luit oikein. Valikoima on siis varovastikin arvioiden melko laaja. Jonkinlaista kamppailua oman itsetuntonsa kanssa on tuotteiden suunnitelijoilla täytynyt olla, niin ultramaskuliinisille tasoilla on koko juttu viety ”for real men” ja ”not for girls”- tyyppisine, kaikkialla toistuvine sloganeineen. Mietin aikani Bluebeards Revengen raflaavan – toki huumoripitoisenkin – markkinoinnin kohderyhmää, ja tulin siihen tulokseen että tuotteiden on lienee ajateltu vetoavaan nuoremman puoleiseen miesväestöön, joka on kiinnostunut parranajosta perinteisempään tyyliin, mutta joka kokee kuitenkin klassisten herrasmiesbrändien traditiot itselleen vieraaksi ja vanhahtavaksi.

Henkilökohtaisesti en oikein lämpene Bluebeardsin graafiselle ulkoasulle, pääkalloille ja tosimies-meiningeille, mutta saatankin olla hitusen liian keski-ikäinen, liian perheenisä ja kaikin puolin liian vanhanaikainen jarru osuakseni tavoiteltuun demografiaan. Sivuutamme siis nämä epäolennaisuudet ja keskitymme itse tuotteisiin ja niiden toiminnallisuuteen.

Sain testiin pre shave-öljyn, parranajovoiteen ja after shave-balsamin. Jonkinlaisia ennakko-odotuksia minulla tuotteista oli, koska olin kuullut niistä kehuja – etenkin esivalmisteluöljyä oli hehkutettu mainioksi tuotteeksi. Näihin tuotteisiin liittyvä erikoisuus on niissä yhtenä osana oleva aineyhdiste jota Bluebeards kutsuu nimellä Decelerine. Tämän yhdisteen väitetty ominaisuus on säännöllisellä käytöllä saavutettu parrankasvun hidastuminen. Mitään tieteellistä näyttöä tällaisesta ei toki ole, eikä netin keskustelufoorumeiden tätä sivuava antikaan viittaa siihen että tällaisessa olisi juurikaan perää. Kukapa klassiseen parranajoon syvästi hurahtanut haluaisikaan parrankasvuaan hidastaa, ja toisaalta; kuka kauppias haluaisi kehittää tuotteen joka hiljalleen ajan saatossa syö itse omat markkinansa tehden itsestään lähes tarpeettoman?

Pitemmittä puheitta pänikät auki, ja testipenkkiin.

IMG_6864

AJOMIEHEN TESTIPENKKI

IMG_6808Suihkusta tultuani liipaisin sen enempää ihmettelemättä öljyt kasvoille. Öljy tuoksuu varsin hyvältä, ja on koostumukseltaan kohtuullisen paksuhkoa mutta hyvin levittyvää. Muutamalla tipalla saa hoidettua alkuvalmistelut, joten iso pullo on kyllä todella riittoisa. Öljyä ei muuten ylipäätäänkään alkuvalmisteluissa käytettäessä kannata koskaan lotrata liikaa, sillä liian öljyn käyttö kääntyy äkkiä tarkoitustaan vastaan eikä ajo tahdo oikein sujua toivotulla tavalla. Öljyt iholle levitettynä latasin Parkeriin Rapiran terän, ja liotin tovin Jaggerin synteettistä sutia vesihanan alla. Voidepurkki auki ja hommiin. Parranajovoide tuoksuu hyvältä. Siinä on jokin raikas ja puhdas tuoksu, se ei ole mikään perinteinen barbershop-tuoksu joksi Bluebeards sitä itse kuvailee, vaan siinä on puhtaan saippuainen tuoksu, vähän ehkä jopa sellainen deodorantin klangi. Ei mikään rajatonta ihastumista herättävä lempituoksuni, mutta oikein miellyttävä kaikin puolin.

IMG_6817Sadan millilitran purkki ei ennakkoon vaikuta kovin riittoisalta, mutta sitä vaahdottaessa käy ilmi että voidetta ei tosiaan tarvita paljoa per ajokerta. Firma itse väittää että pänikästä riittää ainetta 50 ajokertaan, eikä se välttämättä ole edes pahasti liioiteltu lukema. Vaahto on helppo tehdä, eikä se ole veden annostelulle ronkeli. Se myös suojaa ja liukastaa todella hyvin, eli kyseessä on kaikin puolin erinomainen parranajovoide. Glyseriiniä ja aloe veraa (ja myös jostain käsittämättömästä syystä alkoholia?) sisältävä voide jättää iholle mukavan tuntee ajon jälkeen. Kelpo tavaraa kaikin puolin!

Ajon jälkeen oli aika nasauttaa after shave-balsamipurkki auki. Purkissa aine tuoksuu vähän kummalliselle; siinä on hyvä pohjatuoksu mutta jotenkin outo teollisen kemiallinen vivahde. Sen ensikosketus olikin mielenkiintoinen, liipaisin sitä leukaperiini ja saman tien alkoi aikamoinen polte. Itse ajo oli ollut ongelmaton ja ihoa ärsyttämätön, mutta nyt naamaa poltteli aika isolla kädellä. Kun polte ei lakannut, epäilin saaneeni jonkin allergisen ihoreaktion ja pesin balsamin pois. Myöhemmin tutkailin asiaa netistä, ja kävi ilmi että muillekin oli käynyt näin. Palasin balsamipurkin pariin tutkaillakseni tuotesisältöä. Sieltä löytyikin todennäköinen syyllinen; jostain todella kummallisesta syystä Bluebeards Revenge on saippuansa lisäksi ympännyt alkoholia myös tähän after shave-balsamiin. Se ei ole ihan tavaton ilmiö, sitä on kyllä joissakin muissakin balsameissa mutta tässä sitä on sitten ilmeisesti aika paljon enemmän kuin tavallisesti. En kuitenkaan keksinyt ainesosista mitään muutakaan mikä voisi moisen poltteen aiheuttaa, joten uskon että syyllisen on löydyttävä etanoliosastolta.

IMG_6806Seuraavalla ajokerralla kokeilin uudestaan, ja lopputulema oli sama. Tällä kertaa jätin kuitenkin tuotteen iholle kokeillakseni miten se käyttäytyy. Balsami poltteli iholla 5-10 minuuttia, jonka jälkeen polttelu päättyi ja iho oli aivan fantastisen pehmeä ja mukavan tuntuinen. Lopputulema oli mahtava, mutta kaikkiaan tämä on kuitenkin mielestäni vähän ongelmallinen yhtälö. Käytän usein itse myös alkoholipitoisia after shave splasheja, ja pidän kyllä siitä pienestä alkoholin puraisevasta poltteesta joka tulee ja menee. Balsamin ollessa kyseessä siitä muodostuu hienoinen ongelma, koska siinä missä partaveden alkoholi haihtuu iholta muutamassa sekunnissa, jatkaa Bluebeardsin balsami poltteluaan varsin pitkään sen levittämisen jälkeen. Ja vaikka niiden kituminuuttien jälkeen iho tuntuukin todella hyvältä, en ole täysin vakuuttunut siitä onko se kärsimysten arvoista – polte nimittäin on melkoinen, ja samankaltaiseen lopputulemaan pääsee myös monella muulla balsamilla ilman samankaltaisia tuntemuksia. Yksi kikka väistellä tätä isompaa poltetta on nettikeskusteluista löytämäni tapa levittää aivan minimaalisen mitätön pisara tuotetta märille kasvoille ja märillä käsillä – tällä saavutetaan vain pieni polte ja kuitenkin kohtalaisen mukava tunne iholla. Polttelua ei joka tapauksessa saa oikein mitenkään kitkettyä pois, vaan se kulkee tämän tuotteen mukana – kikkaili sillä sitten miten tahansa.

YHTEENVETO

IMG_6862Bluebeardsin tuotteet ovat laatukamaa. Öljy ja parranajovoide ovat todella hyviä ja riittoisia tuotteita; etenkin öljypullo on niin runsas 125 millin pullossaan, että tätä pari-kolme tippaa per ajokerta käyttäessä saa kyllä partaa ajella tämän yhden pullon kanssa todella kauan. Hurjan kova hinta-laatusuhde siis! Parranajovoide on todella hyvin suojaava ja liukastava laatutuote. Tuoksu on aika geneerinen eikä herätä suuria intohimoja, mutta on ihan passeli sekin.

Balsami taas on vähän kaksiteräinen miekka; lopputulema iholla on pehmeä ja miellyttävä mutta tie siihen pisteeseen kulkee tuskaisen polttavien minuuttien kautta. En itse olen erityisen herkkäihoinen, enkä ole saanut iho-oireita muista tuotteista – samaten nettikeskustelijoiden samankaltaiset oireet tukevat käsitystä siitä että aineen sisältämä alkoholi on syypää tähän kummallisuuteen.  Se on sääli, koska tuo polttelu poislukien balsami on mahtavaa kamaa; se sisältää taikapähkinävettä ja aloe veraa, ja tunne iholla poltteluiden jälkeen on poikkeuksellisen pehmeä ja kosteutettu. Vaikka railakkaimman poltteen voikin kiertää veden kanssa leikkimällä, on mielestäni tuotteessa jonkinlainen suunnitteluvirhe, joka syö balsamilta käyttömukavuutta ja Ajomiehen pistesaldoa.

AJOMIEHEN PISTEET

Bluebeards Revenge Pre Shave Oil       9.5 / 10
Bluebeards Revenge Shaving Cream    9.0 / 10
Bluebeards Revenge Post Shave Balm  7.0 / 10

Bluebeards Revengen tuotteita voi ostaa Groomin verkkokaupasta ja parturiliikkeistä.

IMG_6863

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s