L’Occitane en Provence Cade-parranajotuotteet

L’Occitane en Provence on ranskalainen kosmetiikka-alan yritys, joka valmistaa luonnonkasveihin, kukkiin, puihin ja yrtteihin pohjautuvia korkealuokkaisia kosmetiikkatuotteita. Yhtiön historia kulminoituu sen perustajaan, Olivier Baussaniin, joka parikymppisenä etsi elämälleen suuntaa yliopisto-opiskelujen jälkeen. Olivier kiinnostui kosmetiikka-alasta, ja päätti sen osalta keskittyä kotiseutunsa Provencen alueen kukkiin ja yrtteihin. Alkukankeuksien jälkeen hän lyöttäytyi yhteen kemistiystävänsä Yves Milloun kanssa ja osti vanhan saippuatehtaan. Menestystarinan alkumerkit oli piirretty, ja tänä päivänä L’Occitanella on yli 2000 liikettä sadassa eri maassa. Lähtökohta on yhä sama kuin Olivierilla 1970-luvulla; luonnonmukaisia tuotteita luonnonmukaisista ainesosista.

L’Occitane valmistaa myös miesten parranajotuotteita, joista Ajomiehen testipenkkiin ajautui aiemmin arvioidun erinomaisen Plissonin partasudin lisäksi traditionaaliseen parranajoon suunnitellun Cade-sarjan parranajosaippua sekä after shave-balsami.

IMG_6608

IMG_6621L’Occitanella on parikin eri tuotelinjaa parranajoon, ja Cade-sarja on selvästikin suunnattu erityisesti perinteisen parranajon ystäville. Arvioitavana olevien saippuan ja after shave-balsamin lisäksi tuotelinjaan kuuluu mm. parranajovoidetta ja -öljyä, Eau de Toilette sekä kosteusvoide. Tuotteet sisältävät katajan eteeristä öljyä, ja niissä on todella miellyttävän pehmeä katajan tuoksu jossa tuntuu jokin yrttinen häivähdys. Parranajosaippualle myydään erikseen hienoa kannellista alumiinikulhoa joka tosin maksaa enemmän kuin itse saippua, mutta on silti aika hävyttömän komea kombo. Laatuvaikutelma on pakkauksia myöten ensitutkiskelulla todella korkealla tasolla. Mutta mitenkäs ne käyttöominaisuudet? Oli aika laittaa L’Occitane Ajomiehen piinaavaan testipenkkiin!

IMG_6696

AJOMIEHEN TESTIPENKKI, ERÄ 1

Ensimmäisenä päätin käydä Caden kimppuun samaa tuoteperhettä olevan Plissonin sudin, sekä Voskhodin terällä varustetun Merkur 39C Slantin kanssa. Saippua on kovanpuoleinen, mutta ei kuitenkaan mikään kivenmurikka. Saippuan vaahdotus sujui helposti. Testailin ja kikkailin sen kanssa hieman, ja on helppo huomata että saippua on vaahdotusmielessä joustava ja helppo. Se ei ole tarkka veden suhteen, ja on todella sähäkkä vaahdottumaan. Helposti syntyvä vaahto on kuohkeaa ja paksua, kaikin puolin esimerkillistä tavaraa.

IMG_6607Tuoksu on vaahdon myötä edelleen kohdillaan. Se ei ole päällekäyvä eikä hajuaistia turruttava, vaan miellyttävän pehmeä katajainen tuoksu sävyttää mukavalla tavalla parranajoa. Parasta tässä kuitenkin on Caden ajo-ominaisuudet. Saippua liukastaa ja suojaa todella hienosti. L’Occitanella on selvästi tiedetty mitä erinomaisen parranajosaippuan valmistus vaatii, ja mitään moitittavaa tästä saippuasta ei hakemallakaan saa keksittyä. Hintaahan tälle nimenomaiselle kombolle kertyy reippaasti, mutta kallein asia onkin tuo alumiininen saippuakuppi jonka voi halutessaan jättää pois ja ostaa vain pelkän saippuan. Näin erinomaisesta 100 gramman saippuasta 13 euroa ei mielestäni ole missään nimessä liikaa.

After shave-balsami ei myöskään tuota negatiivissävytteisiä yllätyksiä. Tämän tason kosmetiikkayhtiöltä osaa odottaa laatua, ja sen odotuksen L’Occitane lunastaa tältäkin osin. Balsamituubi on hiukan arkinen eikä esteettisesti niin miellyttävä kuin saippua hienoine kulhoineen, mutta se pehmentää ja rauhoittaa ihoa esimerkillisesti. Se on rakenteeltaan paksumpaa kuin balsamit yleensä, lähestulkoon voidemaista. Tuoksu on samankaltainen kuin saippua, pehmeän katajapuinen, lämmin tuoksu jossa kuitenkin on hieman omanalistaankin vivahdetta saippuaan verrattuna. Erinomainen parranajo kaikin puolin.

IMG_6994

AJOMIEHEN TESTIPENKKI, ERÄ 2

Ensimmäisen erän ajurina toiminut slant-höylä on poikkeuksellisen hellävarainen ajoväline. Niinpä testipenkin kakkososioon nostettiin panoksia toden teolla. Toiselle kierrokselle Caden kanssa valikoitui ajuriksi Ajomiehen ensimmäinen partaveitsi, 5/8-kokoinen oliviipuukahvainen Ralf Aust. Sudin valinnassa osuttiin tällä erää Semogue Owners Club-sikasutiin. Partaveitsiharjoitukset olivat vasta alkutaipaleellaan, joten Ajomiehen vajavainen ajotekniikka saattaisi saippuan ominaisuudet todelliselle koetukselle.

IMG_7000Cade vaahdottuu niin hyvin ettei sudiltakaan ihmetekoja vaadita, joten arvattavasti SOC-sudilla vaahto räjähti täyteen mittaansa alta aikayksikön. Saippualla olikin tekemistä siinä että Ajomiehen arviolta kolmas tai neljäs ajokerta veitsellä pääsisi kunniakkaaseen maaliinsa. Kun veitsitekniikka on vielä harjoitteluasteella, se kysyy saippualta paljon. Ja siihen huutoon Cade vastasi äärimmäisen hienosti.

Veitsellä ajaessa huomasin toden teolla että Cade on erinomaista tavaraa. Se liukastaa upeasti, ja suojaa myös aivan ensiluokkaisella tavalla. Haparoivista otteistani huolimatta ihoärsytystä ei syntynyt käytännössä lainkaan. Saippua ei jätä ihoa mitenkään erityisen kosteutetun tuntuiseksi ajon jälkeen, joten sipaisu mainiota balsamia on ihan paikallaan. En ole kovinkaan vakaakätinen veitsenkäyttäjä vielä, joten erinomaisesti onnistunut ajo kertoo paljon saippuan laadusta.

YHTEENVETO

IMG_6993L’Occitane on korkean profiilin kosmetiikkayhtiö, jonka tuotteet eivät ole halpoja mutta samalla rahalleen saa myös timanttisen kovaa vastinetta. Saippua on kertakaikkisen erinomainen tuote josta ei hakemallakaan löydä muuta vikaa kuin kalliin alumiinisen rasian – joka sekin on vain vapaaehtoinen lisävaruste saippuan kaveriksi. Saippua hoitaa leiviskänsä niin hienosti, että se kiilaa itsensä Ajomiehen lempisaippuoiden kärkikahinoihin. Ainoa mitätön miinus tulee ihonhoidollisista ominaisuuksista; saippua ei jätä ihoa erityisen kosteutetun tuntuiseksi. Silläkin osastolla Cade on kuitenkin vähintään hyvää keskitasoa, ja tärkeimmät ominaisuudet ovat kuitenkin verrattoman hyvät. Lempeän katajainen tuoksu on mukavan persoonallinen ja erilainen; samanlaista ei heti tule vastaan.

After shave-balsami kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa mukavasti, lämpimän katajapuisen tuoksunsa saattelemana. Se hoitaa hommansa erinomaisen hyvin, kuten L’Occitanen kaltaiselta kosmetiikkabrändiltä rohkenee odottaakin. Melko arkinen tuubi ja korkea hinta tuo esille sen ettei hinta-laatusuhde ei ole balsamin osalta mielestäni ihan niin kohdillaan kuin saippuassa. Yhdessä nämä kaksi kuitenkin toimivat kerrassaan hienosti, mutta testin varauksettomaksi voittajaksi nousee ilman muuta mahtava Cade-parranajosaippua. Balsami ei poikkea massasta riittävästi perustellakseen täysin aukottomasti korkean hintansa, mutta saippua on tullut Ajomiehen rotaatioon jäädäkseen.

AJOMIEHEN PISTEET

L’Occitane Cade-parranajosaippua  9.9 / 10

L’Occitane Cade after shave-balsami  9.2 / 10

L’Occitanen valikoimaan voi tutustua sekä verkkokaupassa että kivijalkamyymälöissä.

IMG_6696

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s